Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Международната конференция "Моят град, моят дом, моят бизнес" ще обсъжда устойчивото развитие на жилищния сектор

Добромир Ганев, председател на УС на Национално сдружение "Недвижими имоти" и Ирена Перфанова, заместник-председател на НСНИ, Бизнес старт, 13.11.2018

09:38 | 13 ноември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Международният уъркшоп "Моят град, моят дом, моят бизнес", който ще се проведе на 15 и 16 ноември, организиран от НСНИ и с медийното партньорство на Bloomberg TV Bulgaria има за цел да насърчи развитието на устойчив жилищен сектор. Ще се обсъдят политики, технологии, регулация и международен опит. Сериозна група от ООН е поканена за участие на събитието, представители на икономическата комисия на ООН и на програмата "Хабитат" за селищата и устойчивото градско развитие. Това каза Добромир Ганев, председател на УС на Национално сдружение "Недвижими имоти" в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Форумът е един от най-сериозните от гледна точка на международни експерти. Темите са няколко: устойчивото развитие на жилищния сектор, новата жилищна стратегия на правителството, кадастъра в България и развитието му, енергийната ефективност и необходимостта от засилване на процеса по паспортизацията, който няколко пъти беше отлаган. В хода на конференцията организаторите ще отпразнуват и своя професионален празник, а в събитието ще участват и  много силни лектори от България, САЩ, Русия.  Експертите - участници във форума са от 15 страни на изключително високо институционално ниво".

В уточнение Ганев съобщи, че предстои да се обсъдят и практики от международния опит за финансиране на паспортизацията на жилищните сгради.

Ирена Перфанова, заместник-председател на НСНИ, домакин на международния уъркшоп съобщи още, че "България може да се възползва от международните програми на ООН за градското развитие с активност, не само от страна на бизнеса, но и от страна на държавата".

"България е включена в такава програма, по която в момента се работи  и е въпрос на политики и на организация да се възползваме по най-добрия начин от нея. Тя е свързана със създаването на нови жилищни политики и стратегии на държавата и се очаква на конференцията да бъде коментирано от  МРРБ и от представителите на ООН".

Гледайте целия разговор във видео материала.