Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Иновациите в икономиката се отразяват в Международния технически панаир - Пловдив

Иван Соколов, главен директор на дружеството Международен панаир Пловдив, Бизнес старт, 24.08.2018

09:26 | 24 септември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Икономиката на страната с нейните иновации и технологични новости се отразява в изложенията по време на панаира.Той е едно световно първенство за икономика. Това каза Иван Соколов, главен директор на дружеството Международен панаир Пловдив по повод откриването днес на 74 издание на форума в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Иновативни продукти, впечатляващи експонати и технологии са разделени в 10 специализирани изложби с участието на около 600 фирми от 40 държави, като в последните години броят на изложителите остава стабилен, с лек тренд към повишение, каза Соколов..

„Иновациите са смисълът на панаирното дело, ако отсъстват няма да има панаири, а компаниите едва ли ще се развиват в жестоката конкурентна среда. Панаирът предлага поле за иновативни и динамични компании, които представят продуктите си. Електроника, строителни машини, екология, пътно строителство, и други различни области са намерили поле за представяне тук“.

Голям шедьовър нарече директорът супер мощния слънчев колектор за топла вода, който може да усвоява до 30 % повече енергия от слънцето, такива са и някои продукти на електрониката като тези на „Елпром Троян“, тук ще се види бензиностанция на самообслужване, каквито са факт в Европа, но на панаира в Пловдив се представя в нови модификации, уреди за пречистване на вода по специален начин, пътна настилка срещу наводнение, облачна система за бизнеса, 3D лазерни машини, световно известна китайска компания представя бормашини, съобщи Соколов.

„Всички продукти и изложители предлагат на нашите посетители да направят срещи и се да създадат условия за нов бизнес“.

На изложбата „Ел-тех“ - една от предизвикалите най-голям интерес, български предприемачи възвръщат позициите си, каза още Соколов. Иновациите са повече тук, както и е увеличен броят на участниците, които ще се състезават за златни медали.

„Съюзът на изобретателите, който участва в Международния технически панаир - Пловдив се беше покрил някъде, радостно е присъствието му сега – това са предприемачите-откриватели, хората, които измислят новостите в икономиката и е редно да се срещат с реалния бизнес“.

Близо 50 индийски фирми са участници за пръв път на тазгодишното панаирно издание. На бизнес форум ще се открият и други възможности за съвместен бизнес с български партньори, посочи Соколов.

Още – за събитието гледайте видеото.