Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Международна онлайн платформа обединява и подпомага българския бизнес по света

Анета Недялкова, директор „Маркетинг и комуникации“ в IBA.Bulgaria, Бизнес старт, 13.09.2018

08:43 | 13 септември 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Изключително вдъхновени от онлайн мрежата, свързваща българите с бизнес по света, вече повече от 400 предприемачи, българи от 15 държави са се включили в нея. Създателите на мрежата се срещат с невероятни българи, развиващи бизнес в чужбина и в България, които вече могат да се свързват помежду си. Това каза Анета Недялкова, директор „Маркетинг и комуникации“ в IBA.Bulgaria, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

Мрежата като онлайн платформа е създадена от двама българи в Лондон –  с цел да обедини и осъществи комуникация между българи, които работят в чужбина, да търсят партньори, уточни гостът. Много функционалности предлага платформата, които са насочени към бизнес, тя е с широк обхват. Има възможност за създаване на групи, но и да се създаде проект, да се публикува и да се потърси финансиране, каза още Недялкова. Мисията на платформата е таргетиране на бизнеса в чужбина и България с международна връзка, посочи гостът.

"В процес на изграждане е IBA – институт. Обучението, което ще предлага – семинари, уебинари, книги, отново ще са насочени към създаването и развиването на бизнес, за хора, които търсят начин за свързване със свои сънародници за да се информират за даден локален пазар. Великобритания, САЩ, Германия, Франция, Естония – са държавите, където българите най-вече успяват да развият свой бизнес. Събитието, на което ще присъстват в Цюрих членовете на платформата и на Българско-швейцарския бизнес клуб има послание - България да се представя пред света не само като култура и традиции, но и като бизнес.  Платформата ще представи свои членове на изложението".

IT, строителство, услуги с много експерти във всяка област, лекари, дизайнери, адвокати – богата е палитрата от индустрии на българския бизнес в чужбина, каза още Недялкова.

Още за мрежата - гледайте видеото.