Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

"Граматика на глобализацията" с човешки образ се създава с "Проекта Макрон"

Проф. Димитър Веселинов, преподавател в СУ „Св.Климент Охридски“, Бизнес старт, 28.08.2018

10:01 | 28 август 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Президентът Макрон е реалист. В проекта, който създава основна е ролята на армията, за осигуряването на европейската сигурност и спокойствие. Неговата метафора "граматика на глобализацията" поставя началото на реформи в ЕС, с човешки образ, насочени към европейските граждани. Това каза проф. Димитър Веселинов, преподавател в СУ „Св.Климент Охридски“ в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"Президентът Макрон е реалист. Той повежда своята битка за Европа. В момента търси изход от сложната ситуация, извеждайки 2 принципа: спокойствието и прозорливостта. САЩ предприе една неочаквана за Европа стъпка – изолационизъм. В неговия макронистки проект за Европа армията изиграва основна роля, защото Европа трябва да бъде силна".

По думите на госта президентът на Франция развива идеята си изграждане на европейска армия от обединени сили, като се отделят специални средства за изграждане на тази независимост,  за засилването на европейското участие в обединени сили, които да осигурят мир, засилването на отбранителните способности на европейските страни.

В речта си, която гостът коментира, президентът Макрон използва интересна метафора - „граматика на глобализацията“, той започва да пише нова "граматика", правила за общуване и отношения с човешки образ, насочена към европейските граждани.

Целия разговор гледайте във видеото.