Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Какво да очакват клиентите на фалиралата застрахователна компания?

Светла Несторова, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи, Бизнес старт, 15.08.2018

09:10 | 15 август 2018
Светла Несторова, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Светла Несторова, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Клиентите на фалиралата застрахователна компания „Олимпик“ трябва веднага да потърсят нов застраховател, като правят избора си внимателно. Това каза Светла Несторова, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

От събота сутринта (18-ти август) клиентите на „Олимпик“ няма да имат застрахователно покритие, защото то ще бъде прекратено. Последствията от това са сериозни както от гледна точка на защита, така и от законов аспект, предупреди експертът.

„Това, което трябва да направят хората, е, че веднага (от днес) трябва да разговарят с посредник и да отидат да си направят застраховка „Гражданска отговорност“ при друг застраховател преди събота“.

Тя добави:

„Портфейлът, за който говорим от около 200 хиляди полици „Гражданска отговорност“, е съвсем по силите на пазара в момента. Той е равномерно разпределен между голям брой застрахователни посредници на територията на цялата страна. Срокът, с който разполагаме, е съвсем достатъчен, но този път хората да подбират внимателно застрахователя си“.

Светла Несторова обясни, че на клиентите на „Олимпик“ са гарантирани плащанията при настъпили пътнотранспортни произшествия в периода до 18 август, защото по кипърското законодателство кипърският гаранционен фонд има задължението да изплаща обезщетения по такива застрахователни събития.

Целия разговор очаквайте във видеото.