Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Все повече млади българи избират предприемачеството

Милена Стойчева, JА България, Бизнес старт, 01.06.2018

08:33 | 1 юни 2018
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акцентите в десетия юбилеен младежки бизнес форум "Изгряващи звезди" са, че иновациите тръгват от все по-ранна възраст и са нещо, което принадлежи на младите хора. Това каза Милена Стойчева от JА България в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Това е донякъде част от природата ни, когато сме по-млади, може би по-неопитни и по-любопитни към света, така че имаме все още този заряд и енергия да търсим, да пробваме, да тестваме. Много се радвам, че през нашите програми, и особено тази, която е свързана със създаването на екипи и разработването на истински конкретни бизнес идеи и проекти, и учениците, и студентите през годината развиват такива проекти и ги довеждат до реализация“, коментира още Стойчева. 

„Ние работим от доста време в България, но през последните години това, което е много добро за страната ни, е, че младите хора все повече избират пътя на предприемачеството. Или поне го виждат като част от своето бъдещо развитие, като част от кариерата си“.

Тя посочи, че именно поради тази причина младежите са много ентусиазирани и с голямо желание се включват в програмите.

„Това не е просто игра, а нещо, което те правят наистина. Проектите са доста технологични. В същото време отговарят и на предизвикателствата на съвремието, като една част от тях решават реални социални проблеми“.

Какви бизнес проекти разработват учениците и студентите?