Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

България vs Босна: Как се промениха цените на играчите за 10 години

Веселин Коларов, Gol.bg, Бизнес старт, 23.03.2018

09:45 | 23 март 2018
Обновен: 10:12 | 23 март 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Националният отбор на Босна и Херцеговина е повече от двойно по-скъп от българския. Това заяви Веселин Коларов от Gol.bg в ефира на "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Гостът направи съпоставка на цените на настоящите състави на двата тима и на тези от 2008, когато за последно се изправихме срещу този съперник.

По думите му за периода от десет години ролите са се разменили, като "лъвовете" вървят надолу, докато футболът в Босна се развива и неслучайно страната участва на световното първенство през 2014.

Общата цена на противника ни за тази вечер възлиза на 129,05 милиона евро, докато тази на нашия отбор е 52 млн. евро.

"Най-осезаемата разлика е в Топ 5 на футболистите. От едната страна са имена като Миралем Пянич (Ювентус), Един Джеко (Рома) и Сеад Колашинац (Арсенал), които играят в едни от най-реномираните отбори в Европа. Срещу тях се противопоставят Ивелин Попов (Рубин Казан), Георги Миланов (ЦСКА Москва) и Ивайло Чочев (Палермо)".

Той припомни, че през 2008 "лъвовете" спечелиха с 2:1 в Зеница, а двата гола за победата бяха дело на Димитър Бербатов (25, 58).

"Сега ни липсват играчи точно от неговия калибър, докато Босна разполага с такива. Преди 10 години общата стойност на "трикольорите" беше над 85 млн. евро, а на съперника почти 52 млн. евро. Освен Бербатов в националния ни отбор играха още Мартин Петров и Стилиян Петров. Към тях можем да прибавим и Валери Божинов, който по онова време беше собственост на Манчестър Сити", добави Коларов.