Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Може ли България да стане IT хъб на Балканите и врата към Европа за Индия и САЩ

Калин Радев в Бизнес старт, 09.03.2018

09:00 | 9 март 2018
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конференцията  IT Hub Connect 2018 е едно ново начинание и целта е да представим България като хъб на Балканите и врата на Индия към Европа. Това каза Калин Радев от Индийско-българската бизнес камара в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

Радев гостува в студиото на Bloomberg TV Bulgaria по повод конференция IT Hub Connect 2018, която се осъществява с подкрепата на посолството на Индия в България. Форумът ще се проведе на 26 и 27 март 2018, като се организира от Индийско-българската бизнес камара и от Американската търговска камара в България (AmCham). 

"Имаме за цел да представим три основни теми - иновациите, регулациите и възможностите за инвестиции. Подбрали сме доста добро разнообразие между трите теми. Имаме изключително добър подбор на лектори на конференцията - от една страна от правителство, не само българско, а и от околните страни, еврокомисарката по дигитализация. В същото време имаме много добър микс с бизнеса и с инвеститорите". 

Трендовете, начините да се прави бизнес в България, да се инвестира, как да се използва геополитическото положение на страната, както и какви са постиженията на IT сектора в България ще бъдат във фокуса на събитието, добави събеседникът. 

"IT секторът в България е най-добре развиващата се част от икономиката през последните 10 години ръстът е 600%".

Може ли България да бъде врата към Европа за Индия и САЩ и какви са новите възможности за страната ни в IT сектора? Каква е ролята на държавата в дигиталната икономика?

Вижте повече във видеото.