Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Путин призова за увеличаване на хуманитарната помощ за Сирия

Симеон Николов, Център за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения, Бизнес старт, 23.11.2017

09:20 | 23 ноември 2017
Обновен: 09:52 | 23 ноември 2017
Владимир Путин по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург, 2 юни 2017. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg
Владимир Путин по време на Международния икономически форум в Санкт Петербург, 2 юни 2017. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

На вчерашната среща в Сочи Путин призова страните да увеличат многократно хуманитарната помощ за Сирия и да привлекат други западни страни към това. Така коментира тристранната среща в Сочи между Русия, Турция и Иран Симеон Николов от Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения в ефира на „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Този призив беше логичен, тъй като преди два-три месеца се проведе среща между представители на страни както от региона, както и извън него. Става дума за влагане на около 200 млрд. Това са огромни инвестиции, които ще са необходими за възстановяването на Сирия“.

Николов добави, че паралелно с разговорите на тримата президенти е имало разговори и между военните на трите държави – началниците на генералните щабове и министрите на отбраната, които също са постигнали някои конкретни резултати за бъдещо пълно освобождаване на Сирия от терористите.

„Според мен има поне пет предизвикателства, които ще затруднят много изпълнението на този замисъл“.

Кои са тези предизвикателства?