Бизнес старт

Всеки делник от 7:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Наградният фонд на "Ролан Гарос" се завърна на предпандемичните нива

Веселин Коларов, редактор на Gol.bg, "Бизнес старт", 26.05.2023 г.

13:01 | 26 май 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Паричните награди на Откритото първенство на Франция за 2023 г. бяха разкрити и вече са напълно възстановени до нивата преди пандемията. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" с водещa Роселина Петкова.

"Общият награден фонд на "Ролан Гарос" за 2023 г. възлиза на почти 44 милиона евро, което е ръст от 14% в сравнение с 2022 г. Шампионите при мъжете и жените ще приберат чек за 2,300,000 евро, това е повече с 4,5%  от Рафаел Надал и Ига Швьонтек, които триумфираха миналата година. За подгласниците на шампионите тази година са предвидени по 1,150,000 евро, което е увеличение от 4,55% в сравнение с миналата година. Но не само тези, които се класират за последните етапи, ще се възползват от увеличението. За играчите, които отпаднат в първия кръг, са предвидени 69,000 евро, което е ръст от 11,29% спрямо миналата година. Загубилите в първия кръг на квалификациите ще приберат 16,000 евро, което е 14,29% увеличение спрямо преди дванадесет месеца", каза Коларов.

Но ще участват ли шампионите Надал и Швьонтек? "Испанската легенда няма да пътува до Париж. Той обяви това на специална пресконференция по-рано през месеца. Нещо повече, Надал обяви, че временно спира с тениса и въобще не е ясно дали ще се върне. И ако се върне, не се знае дали отново ще е на най-високо ниво. Също така обяви, че ако се върне, следващата година ще е последната му. Той не е играл от Australian Open, когато получи контузия. След пандемията тялото му вече не издържа и редовно е измъчван от травми. Колкото до Швьонтек – и тя е под въпрос за "Ролан Гарос". Има контузия в дясното бедро, но миналата седмица заяви, че няма да отменя полета си за Франция. Ако е готова на 100%, двукратната шампионка от турнира със сигурност ще влезе като топ фаворит за спечелването му", каза още Коларов.

Какво се случва на Световното първенство по хокей на лед може да гледате във видеото.

Още новини от света на спорта може да намерите на Gol.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.