Skyscanner планира да разшири екипа си в София

Гарет Уилямс, основател на Skyscanner, UpDate, 27.10.2018

20:00 | 27 октомври 2018
Гарет Уилямс, основател на Skyscanner. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Гарет Уилямс, основател на Skyscanner. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Причините за посещението ми в България са две. Дойдох тук, за да се информирам относно постигнатия прогрес тук и по случай 4 години от създаването на офиса на Skyscanner в София. Това каза Гарет Уилямс, основател на Skyscanner, в интервю за Елена Кирилова, излъчено в предаването UpDate. 

„В офиса ни в София работят около 35 души. Искаме да разширим екипа си и да привлечем кадри, които се занимават със софтуер, данни и свързани с продуктите функции. Към момента не планираме да отворим втори офис в България. Доволни сме от работата в София, която помага изключително много на Skyscanner“.

Уилямс сподели и за опита си като главен изпълнителен директор на компанията.

"Бях главен изпълнителен директор на компанията над 17 години, като периодът беше много напрегнат. Наследникът на поста ми върши чудесна работа".

Той коментира и новината, че влаковете във Великобритания стават неизменна част от платформите на групата.

"Хората използват много често жп транспорт. Това е особено важен начин на транспорт между градовете. Целта ни е да покриваме цялата транспортна мрежа и всички елементи от пътуванията на нашите потребители".

Планираме да покрием и други региони в бъдеще, отбеляза той.

Skyscanner продължава да тества услуги с гласово търсене, разказа основателят на Skyscanner.

"Експериментите продължават. Работи се на вътрешно ниво. Става ясно, че мобилността се увеличава и гласът е значителна част от процеса. Това важи и за интеграцията в устройствата за дома. По тази обещаваща област сме работили и в София".  

Целия разговор може да проследите във видео материала.