Бисер Варчев

Водещ на Insider

00:00 | 12 октомври 2015
Обновен: 14:04 | 31 май 2019
Бисер Варчев

Бисер Варчев е професионален финансов трейдър, инвеститор и фонд мениджър. Има богат опит в корпоративната сфера, основател и президент на редица финансови компании, и сред най-успешните финансови трейдъри у нас.

В периода 1994-1995 г. специализира в най-голяма по това време инвестиционна банка в САЩ  „Merrill Lynch“, където натрупва опит и умения в търговията с акции и индекси. През 1996- 1998 г. се обучава в стажантски програми в най-голямата в света фючърсна борса „Chicago Board of Trade”, USA и в световния N1 в ритейл брокериджа „IG Index“, UK . През 1999 г. става full time професионален трейдър в Лондон, а няколко години по-късно основава своя компания и се превръща в един от пионерите при онлайн търговията с финансови инструменти в България. Работи с услуги, свързани с електронна търговия с валута, акции, индекси, commodities, cryptos, фючърси и опции.

През 2007 създава дружество, което управлява  взаимни фондове, където прилага всичко научено от най-добрите трейдъри и фонд мениджъри в света. Въпреки сътресенията на фондовите пазари по време на световната финансова криза, управляваните от него фондове остават с минимално изменение.

Бисер Варчев е и активен лектор в България и Великобритания. Той води професионални курсове и уебинари по трейдърство, където споделя безценния опит, който е натрупал на финансовите и капиталови пазари.