ВУЗФ обяви победителя в конкурса за пълна стипендия на името на доц. д-р Григорий Вазов

Наградата ще бъде връчена от ректора на ВУЗФ по време на церемонията по откриване на академичната 2021/2022 година

16:26 | 16 септември 2021
Автор: Антон Груев
ВУЗФ обяви победителя в конкурса за пълна стипендия на името на доц. д-р Григорий Вазов

Виктория Велкова е големият победител в конкурса за пълна стипендия за обучение в магистърска програма във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), която учреди лично ректорът на университета доц. д-р Григорий Вазов.

В конкурса взеха участие кандидати от цялата страна. Те трябваше да изготвят есе от 3 до 5 стр. по една от пет предварително посочени теми за дигиталната трансформация, Европейския зелен пакт и отражението му върху България, предприемачеството като начин на мислене и начин на живот, предпоставките за икономическо развитие на България и ползите и рисковете от влизането на страната ни в еврозоната.

Есето на Виктория Велкова, по темата за европейския зелен пакт и отражението му върху България, бе най-високо оценено и впечатли най-много журито на конкурса в състав доц. д.ик.н. Красимир Тодоров, декан на академичната програма на ВУЗФ, ас. д-р Виктория Гацова, научен секретар, и Мирена Шилева, началник на кабинета на ректора.

Победителят беше определен и след събеседване с ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, което беше и заключителният етап в надпреварата.

Сред изискванията към кандидатите беше и това да са завършили бакалавърска или магистърска степен с успех не по-нисък от мн. добър (5.00) и да представят една препоръка.

Конкурсът за пълна стипендия на името на доц. д-р Григорий Вазов ще бъде ежегоден, категорични са от ВУЗФ.

“За мен е важно да помагам на талантливи и мотивирани млади хора за тяхното обучение и лично развитие. Разбира се, ще следя развитието на моите стипендианти и ще ги подкрепям в техните усилия да израснат като новите бизнес лидери на България”, заяви доц. Вазов.

Виктория Велкова ще бъде официално наградена от ректора на ВУЗФ по време на церемонията по откриване на академична 2021/2022 година във висшето училище на 1 октомври. Тя е избрала да запише магистратура по финанси в бизнес университета.