Как да научите повече за Електронните спортове от Палмс Бет?

09:23 | 10 юни 2021
Обновен: 09:24 | 10 юни 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Palms Bet
Снимка: Palms Bet

С развитието на дигиталните технологии и по-бързите графични ускорители, които познаваме като видео карти, една индустрия започна своята експанзия като хоби и забавление, а в последствие стигна нивото на професионален спорт. Говорим за видео игри, защото точно това стои зад индустрията, която генерира милиони долари в последните 20 години.

Оказа се, че с помощта на интернет и някои по-запалени геймъри е изключително лесно да се развие една впечатляваща индустрия. Днес електронните спортове се радват на аудитория от милиони почитатели, повечето са в Азия, но Европа също набира скорост, както и спонсори като Amazon и Microsoft. Дори букмейкърите обърнаха внимание на този спорт. Ако прочетете Palms Bet ревюто на анализаторите ще откриете, че тази дисциплина се радва на много внимание дори сред спортните запалянковци, като не трябва да забравяме, че всяко едно предложение е различно от другото.

Брандът разглежда с особено внимание два от най-важните дисциплини в лицето на Counter-Strike:GO и Dota 2 и именно с тяхна помощ е много лесно да посочим всички възможни и интересни опции, които брандът предлага на своята аудитория. На първо място трябва да запомним следното, макар и да говорим за видео игри, не трябва да забравяме, че правенето на прогнози изисква абсолютно същото внимание на анализи, прогнози и проверка на всеки един атлет.

Ще открием, че макар и да има електронни спортове като FIFA, където индивидуалните играчи да са на особена почит, повечето са отборни и изискват подготовка, стратегия, внимание към всеки един детайл, бързо взимане на решения и още много други. Редно е да посочим, че брандът обръща внимание на атрактивните предложения и турнири, които в това отношение не са никак малко, но нека посочим основите на този спорт.

Обикновено, когато говорим за електронни спортове, отборите са обикновено между 5 и 8 човека в зависимост от изискването на организаторите. В зависимост от самото заглавие, например CS:GO е екшън игра от първо лице, в което двата отбора трябва да се елиминират или да изпълнят основните изисквания на самата карта. Всички методи за победа са позволени, следователно не можем да останем разочаровани по никакъв начин.

Пазарите например, особено за това заглавие, ни показват, че всичко е изцяло обвързано с начина, по който протича играта. Например можем да дадем прогноза кой ще спечели първия пистолетен рунд – в началото всички играчи започват с малокалибрено оръжие – имаме възможност да посочим победител на първа карта, на втора карта, както и в колко рунда ще се реши дербито. Звучи лесно, но повярвайте, не е. Професионалните геймъри правят магии на клавиатурата и просто ще се изненадате колко динамична може да е една игра.

При стратегиите, в чиято категория попада Dota 2, откриваме малко по-различен начин на протичане на играта. Обикновено отново имаме карта, като целта на двата отбора е да превземат основната точка на самия опонент. За целта разполагат с така наречените герои, които имат много по-добри показатели и с помощта на по-точни стратегии могат да създадат една доста вълнуваща битка.

В рамките на 20 до 40 минути ще видим един доста интересна и вълнуваща дигитална версия на шаха, но с по-красиви анимации. Тук пазарите също са съобразени с възможностите на самото заглавие. Ще открием, че всеки един клиент може да номинира онзи, който ще бъде най-ценен играч, както и още много други допълнителни възможности.

Ако вярваме на анализаторите, това е дисциплина, която печели последните две поколения, израснали с помощта на интернет и дигиталните технологии, следователно не е трудно да видим и защо има такова развитие. Впрочем не трябва да забравяме, че в дори в България има професионални играчи, които са успели да инкасират много сериозни наградни фондове. Електронните спортове печелят вниманието с една по-различна и приятна възможност за забавление, а и в YouTube ще открием редица срещи, придружени с коментарно студио, ако искаме да разберем много повече за тях.