Професионални съвети как да започнете да носите нови обувки

11:05 | 22 октомври 2020
Обновен: 11:05 | 22 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Професионални съвети как да започнете да носите нови обувки

Чифт нови обувки, особено затворени и особено по време и след лятото, когато кракът е свикнал с подметката на джапанките и сандалите, могат да създадат значителни проблеми на краката ви.

Разбира се, има редица продукти, които могат да предпазят краката от мехури и мазоли, но ако ги нямате у дома, тогава ви предлагаме няколко лесни решения:

- Поздравете вътре в обувката пудра - това ще ви помогне да се предпазите от триене, създаващо болка и дискомфорт. Още по-добре е да нанесете дезодоранта директно върху стъпалото и вътре в обувката.

- Също така, друг начин да "отчупите" по формата на крака новите си обувки, е да ги носите няколко дни вкъщи с плътен чорап или поне с чорап - това ще им помогне да се отворят.

- Намокрете вътрешността на  обувката  с алкохол или водка, обуйте ги и ги носете няколко часа. Правенето на това ще помогне за омекотяване на материала и ще направи обувките да се оформят по крака ви. Но помнете: алкохолът е доста разяждащ, така че първо проверете устойчивостта на цвета върху незабележима зона.

- Поставете обувките си във вана или мивка и изсипете вряща вода отвътре. Достатъчно е само за няколко секунди да напълните вътрешностите на продукта и веднага да излеете горещата вода. Попийте влагата, изчакайте обувките да изстинат леко и ги поставете на краката си. За предпочитане над чорапи, за да не се изгорите.

- И накрая, друг трик да се отървете лесно и бързо от мехурите от тесните нови обувки е следният. Отидете до банята и напръскайте с вода малко вестници (или поне изсипете малко вода върху тях) и ги поставете отвътре в обувките. След като извадите вестниците, се уверете, че обувките са напълно изсъхнали. Обуйте отново обувките си, когато са напълно сухи. Ще почувствате, че обувките омекват веднага, когато кожата изсъхне и обувките придобият формата на крака ви. За да помогнете на процеса, можете да ги изсушите, докато ги носите със сешоар.

Важно: Обърнете внимание, че тази процедура работи само върху кожени обувки, а не върху велур или пони.