Sekiro Shadow Die Twice продаде 3,8 млн. копия до юни

Играта се превръща в едно от най-успешните заглавия за 2019 г.

18:10 | 9 август 2019
Sekiro Shadow Die Twice е истински хит това лято. Снимка: sekirothegame.com
Sekiro Shadow Die Twice е истински хит това лято. Снимка: sekirothegame.com

В днешно време е рядкост, когато компютърна игра без история успее да пробие толкова категорично на пазара и именно по тази причина обръщаме специално внимание на едно от най-успешните заглавия за 2019 г. - Sekiro Shadow Die Twice.

From Software публикува данни, че към изминалия юни играта е била разпространена в 3,8 млн. копия по целия свят. Това означава, че създателите на екшъна от първо лице са инкасирали приходи в размер на над половин милиард лева (цената на българския пазар е 139 лв. за копие).

Секиро е името на главния герой, който е обезобразен войн, спасен от неминуема смърт. Той се врича във вярност, за да защити млад лорд, който е потомък на древен род и е мишена на редица врагове, включително опасния клан Ашина. Когато младият господар е заловен, нищо няма да спре Секиро в стремежа му да си възвърне честта.

Мнозина определят играта за „прекалено кървава“, но други са на мнение, че именно тази страна на сюжета ги привлича към нея.

В миналото някои от най-успешните заглавия са постигали успех, именно благодарение на реалистичното пресъздаване на насилие. В това число са Doom, Resident Evil, Diablo и Call of Duty.

Sekiro Shadow Die Twice може и все още да не е от ранга изброените франчайзи, но с оглед успеха, който жъне тази година, несъмнено разполага с нужния потенциал.