Ръст на заявките за маски, стерилни ръкавици и парацетамолови продукти отчитат от онлайн аптеката Apteka.puls.bg

Промяна в потребителското търсене се отчита в заявките към онлайн аптеката

14:19 | 9 април 2020
Ръст на заявките за маски, стерилни ръкавици и парацетамолови продукти отчитат от онлайн аптеката Apteka.puls.bg

През последния близо месец животите на всички ни претърпяха коренна промяна. Много търговски обекти затвориха вратите си, въведените мерки за социална изолация ограничиха контактите ни с външния свят максимално. На този фон, и без изненада, ръст започнаха да бележат онлайн магазините, а какво се случва, когато аптеките навън от седмици са с табелки „няма спирт, маски и дезинфектанти“ - голяма част от хората започнаха да търсят алтернативи.

Или поне това сочат данните, които Apteka.puls.bg отчетоха. 

„Естествено, промяна в потребителското търсене се отчита в заявките към онлайн аптеката. Преди настъпването на епидемията с коронавирус преобладават поръчките в категориите козметика, билкови продукти и някои масови използвани медикаменти при грип и настинка, отпускани без рецепта с противотемпературен и обезболяващ ефект, както и медицински изделия“, съобщават от онлайн аптеката.

Още през февруари обаче забелязват нагласата на потребителите да търсят и поръчват артикули за защита на здравето от разпространяващия се нов вирус. И това, разбира се, са санитарните материали и медицинските принадлежности, като хирургически маски, стерилни ръкавици. Друга категория продукт поръчват за този месец е от категорията на имуностимулаторите за възрастни.

През март, независимо от факта, че извънредните мерки у нас се обявиха и влязоха в сила почти посредата му – на 13 март, при онлайн заявките от аптеката се отчита доминиращо място на две категории продукти. Това са парацетамолови продукти и хирургични маски, посочват от Apteka.puls.bg.

Има пълна промяна на интересите на потребителите при поръчките онлайн от аптеката. Следващата група продукти, които се отличават, са имуностимулиращите с антивирусен по описание ефект хранителни добавки и витамини и минерали. Последните са или комплекс витамини и минирали или отделни като витамин С, витамин А и витамин Е.Проявява се закупуване на кислородна вода онлайн и антибактериални мокри кърпички.

За началото на април продължава тенденцията в заявките на парацетамолови продукти и антиактериални средства за ръце, но се проявява нова тенденция на закупуване онлайн на козметични средства и превързочните материали. Докато преди мерките преобладаващите заявки за козметика са предназначени за бебето и майката, то сега прави впечатление, че са предназначени за грижа за здравето и красотата на кожата на лицето и на тялото.