Бензимра харесва инфраструктурните акции

Франк Бензимра, директор Стратегии за акции, SocGen

21:20 | 25 май 2020

Основният риск за пазара на акции в Хонконг е следният: в момент, когато повечето икономики се насочват към V-образно възстановяване, макар че може да има някои съмнения за буквата, има опасения за още едно тримесечие на рецесия в Хонконг. Защото като гледаме какво става с икономиката и пазара там, виждаме доста рязко забавяне от второто полугодие на 2019г.

Имаше търговска война, имаше социално напрежение. И после и Covid. Така че оценките са доста ниски, но и рискът на пазара нараства чувствително.

В Китай целта за ръст на БВП бе изоставена, което бе по-скоро очаквано. Това не означава, че очакванията за ръст на БВП са били нулеви, имаше ги.

Очакваме инфракструктурните акции да останат активни. Всъщност има два варианта, които биха могли да се обмислят – първият за т.нар. нова дигитална инфраструктура, 5G, интернет на нещата, лесно зареждане и т.н.

И втората – по-традиционната инфраструктура, материали, енергия, дистрибуция, където търсим по-силни и които са много повече национални, отколкото международни.

И смятаме, че там има някои възможности.