Трудностите за ресторантите в Лос Анджелис

Шеф Симарусти, ресторант Провидънс, Лос Анджелис

12:26 | 6 май 2020
Обновен: 16:39 | 5 юни 2020
Автор: Иван Николов

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсън изрази оптимизъм, че може би е минал пикът на заразата, което ще позволи скромни стъпки към отваряне на икономиката. Щатът ускори тестването и сега прави по 30000 на ден. До 5 май са тествани 779902 жители на Калифорния.

Заведенията за бързо хранене отвориха и могат да продават без влизане и със задължително определено разстояние между столовете на терасите.

Ресторант Провидънс на шеф Симарусти от Лос Анджелис още не е отворил.

"Въпросът „кога“ е все още крайно неясен към момента. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм  ни вдъхна някаква надежда с декларацията си, че разхлабването на мерките може би предстои тази седмица. Все още не знаем какво ще бъде това разхлабване, но знаем, че ще разберем тази седмица", каза иеф Симарусти.

Ресторантът му има 2 звезди Мишлен и не е освобождавал служители, но всички, освен мениджърите са в принудителен отпуск.

По време на карантината готвеха за доставки по домовете.

Шеф Симарусти планира да върне всички обратно на работа, когато ограниченията се вдигнат, но няма да го направи още в същия ден.

"Ресторантите са бизнес, който залага на определен капацитет места. Изглежда в новите нормални условия може би няма да можем да запълним 100 % от наличния си капацитет. Трябва да преразгледаме бюджетите си, да преработим прогнозните си приходи и разходи и т.н. Ето с такива изчисления се занимаваме в момента",  каза шеф Симарусти в интервю за Вони Куин от Bloomberg.

"Общият ни клиентски капацитет ще бъде много по-нисък в сравнение с обичайния и ще трябва да се адаптираме. Не предвиждам много проблеми във веригите на доставки. В нашия ресторант работим с бутикови фермери, ексклузивни рибари и други бутикови занаятчии, така че смятам, че необходимите ни суровини ще бъдат налични за рестарта ни"

Симарусти очаква индустрията колективно да се промени финансово заради трусовете, които създаде пандемията.

На сайта на Michelin Guide Симарусти се обърна към колегите си да разчитат на уменията и способностите си.

„Няма да ги изгубим в резултат на това, тези умения винаги ще имат стойност някъде. Дори да не се справите сега, те ви остават – уменията, способностите, които са накарали Michelin Guide да ви признае”.

.Калифорния обяви 1275 ново потвърдени случая в понеделник, 4 май 2020г., най-малко от 25 април. Щатът има нови 63 смъртни случая, което е увеличение от триседмичното дъно от 39 починали ден по-рано.