Уолстрийт вика трейдърите обратно в офиса

Мишел Дейвис, Bloomberg News

05:00 | 17 април 2020
Обновен: 08:48 | 4 юни 2020

В последните няколко седмици с колегите ми разговаряхме със служители от целия  Уолстрийт, за да научим какво правят фирмите им за адаптация към извънредното положение, така че максимален брой хора да останат  вкъщи и така да се ограничи разпространението на смъртоносния коронавирус.

Мнозина от брокерите на борсата споделиха, че са подложени на натиск да се върнат обратно на работа  в офиса, в разрез с препоръките на здравните власти за изолация по домовете.


Един от директорите на кредитните търговци от JP Morgan е заявил на подчинените си, че трябва  да се върнат на работа, освен ако нямат документ от лекар, че имат медицински основания да си останат вкъщи.

В негов имейл, с който се  сдобихме, се казва, че сега има прекалено силна активност на пазарите, че да може толкова голям търговски контингент да работи от вкъщи.

И че когато голяма част от персонала на конкурентите им работи дистанционно,  повишената работа с повече хора в офиса би ги отличила и би им дала конкурентно предимство.

Служителите, с които разговаряхме твърдят, че могат вършат работата си също толкова ефективно от вкъщи, както в офиса. И мнозина от тях се страхуват от връщането в борсите, в които вече имаше взривове от COVID-19.

При всички случаи тези напрежения проникват в целия Уолстрйт и противоречията могат само да се задълбочават, ако все повече хора са принуждавани да се върнат физически на работа. Както и докато бройката на заразените от смъртоносния нов вирус продължава да расте.