Пелоси представи мерки за $2,5 млрд

Нанси Пелоси, председател на Долната камара в САЩ

11:34 | 24 март 2020
Автор: Иван Николов

"Днес демократите от Камарата на представителите ще представят проектозакон наречен „Закон за отговорността за работниците и семействата“. Той ще трябва да се погрижи за здравето, заплатите и благосъстоянието на американските работници. Демократите поемат отговорност за служителите и ще изискват всяка компания, която получава пари от данъкоплатците, трябва да се грижи техните възнаграждения и придобивки. А не за обратни изкупувания на акции, заплати на директори или съкращения.

Подсилихме застраховката при безработица, за да може да замени средните възнаграждения на служителите, които ще загубят работните си места и ще работят по-малко часове".

 

Председателят на долната камара на американския конгрес Нанси Пелоси представи нов проектозакон за 2,5 трлн долара план за стимулиране на икономиката.

Проектозаконът от 1400 страници включва разсрочване на плащания по ипотеки и лизинги за коли, както и покриване на кредити по кредитни карти.

Предложението на долната камара ще изисква от корпорациите, получаващи федерална помощ да ограничат заплатите на мениджърите и да забранят т.нар. „златен парашут” за напускащи директори, ще спре обратното изкупуване на акции и плащането на дивиденти, ще ги накара да плащат минимална надница от 15 долара и да запазят работната си сила и всякакви договори със синдикатите.

Според проекта на Камарата всички лица с номер на социална осигуровка, включително пенсионери и безработни в САЩ ще получат по 1500 долара, за разлика от 1200 долара според закона на Сената.