Пазари Азия, 20 март 2020

Джулиет Сали, Bloomberg, Сингапур

12:00 | 20 март 2020
Обновен: 05:43 | 7 юни 2020

Пазарите в Азия търгуваха с ръстове в петък, в края на волатилна седмица, изпълнена с безпрецедентни действия на централните банки на фона на разпространението на пандемията.

MSCI Asia Pacific се повиши за пръв път от 8 сесии, след като доларът спря 8-дневното си ралиthe dollar halted its 8-day rally.

Ръстовете на южнокорейския пазар на акции стигнаха 7% и акциите в Хонконг се повишиха над 4% в средата на деня0 най-големите дневни ръстове от декември 2011.

Акциите на Cathay Pacific поскъпнаха след като националният превозвач на на Хонконг обяви, че намалява пътническия капацитет с 96% през април и май и след като коронавирусът намали пътуванията по света.

Австралийският ASX 200 компенсира по-ранните ръстове от близо 5% и затвори със 7 десети от процента по-високо, а озито и кивито поскъпнаха, водени от сигнали, че силният долар отслабва малко. Австралийските облигации продължиха ръста си, след като централната банка започна покупките.

Офшорният юан се повиши, въпреки най-слабия дневен курс на валутата от 12 години, а CSI 300 също напредна.

Имаше силно изкупуване на индийски облигации, след като редица компании започнаха да изкупуват акции, за да успокоят настроението.

Японските пазари бяха затворени заради празник.