GE очаква вирусът да е с временен характер

Лари Кълп, директор на GE

18:32 | 5 март 2020
Обновен: 15:31 | 4 юни 2020
Автор: Иван Николов

Натискът над бизнеса имта "главно заради промените – в авиотранспорта, който значително се понижи в Азия", каза директорът на GE Лари Кълп в интервю за Bloomberg.

"Определено виждаме натиск и с процедурите, което се отрази на здравния ни бизнес. Как това ще се отрази на останалата част на 2020 – ще видим. Но смятаме, че ще погледнем назад към последиците от коронавируса по нататък тази година и през 2021г.", каза Кълп.

Компанията има голяма база в Китай, където е здравният бизнес на GE.

"Скенерите ни за компютърна томография са много важна част от първата защитна линия за клиентите на здравното ни производство. Така че обслужващите техници и инженери са в тези болници в Ухан и в други градове. 24 часа поддържат усилията за овладяване на вируса. Заводите ни бяха отворени през цялата Китайска нова година. Работиха 24/7, за да поддържат темпото на допълнителното търсене. ..

Като отражение – то е в голяма степен функция от намалените полети, голяма част от бизнеса ни с услуги по поддръжка след продажби, който следи колко часа е летял самолетът. Видяхме, че в Китай и в региона как тези часове намаляха. Това оказа финансов натиск на бизнеса ни".