Работодатели в действие: Кариерна метаморфоза

Десислава Димитрова, Ангел Маджиров и Апостол Мушмов разказват за своя кариерен път в MFG

22:30 | 24 септември 2019
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

“През 2012 стартирах като търговски директор във Viva Credit и от самото начало гледах на компанията като на моя и като на това тя да успее по някакъв начин. След време станах изпълнителен директор на Fintrade и сега съм отново в ролята си на управител на Viva Credit”. Това каза Десислава Димитрова, изпълнителен директор на Viva Credit в епизод от поредицата „Работодатели в действие“*.

Тя сподели още, че тази промяна е била много положителна за кариерното ѝ развитие.

„Поглеждайки сега пътя си назад, установявам, че съм успяла да подобря много от комуникациите и уменията си, които са важни за успеха на всеки един човек, независимо дали е в лична или професионална среда. В момента се опитвам да помагам и на други хора да придобият тези знания и умения, за да се чувстват по-успешни и по-добре”.

Кариерният път на Ангел Маджиров, който в момента е търговски директор на Easy Credit и член на УС на MFG, във финансовата група започва през 2009. Тогава той започва работа в Easy Credit. След множество постигнати успехи, през 2014 получава предложение да стане търговски директор на Easy Credit, а през 2017 става и член на УС на MFG.

“Стилът ми на управление бих казал, че за последните десетина година не се промени по никакъв начин. Изключително много залагам на отношенията вътре в самия екип. Много е важно да се подходи правилно към служителя, защото всеки служител го мотивира нещо коренно различно. Важно е да намериш точните механизми, за да постигнеш нещо”.

Апостол Мушмов e член на УС на MFG и отговаря за кредитния риск и оптимизация на приходите на групово ниво.

„Като допълнителна функция преди година и нещо, успях да извоювам една длъжност на Chief happiness officer, която е доста актуална в компаниите на Запад. Мисля си, че трябва да е актуална и у нас, защото още виждаме несъответствие между очакванията на хората и това, което работодателите са склонни да дадат“.

Според Мушмов тайната на успешния екип е съчетание от правилните хора в правилния момент, с правилната бизнес идея.

*В поредицата „Работодатели в действие“ ви показваме компании, които са активни в посока управление на човешкия капитал. Те разказват как изграждат благоприятна среда и сплотен екип. И как в условия на недостиг на таланти те задържат и мотивират своите.