България и други балкански държави преговарят за проекти с общи туристически маршрути

Провеждат се преговори с Гърция, Румъния и Турция, като специално внимание на тях ще се отдели на международна конференция в София в средата на ноември

13:25 | 26 октомври 2018
Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Към момента протича договаряне за общи туристически маршрути между България и други балкански държави, оповести днес във Варна Любен Кънчев – заместник-министър на на туризма, пише Investor.bg.

Според неговото становище осъществяването на подобни проекти може да се окаже атрактивно за гости от по-далечни места, които ще могат да се насладят на повече забележителности. Любен Кънчев отбеляза, че разговорите по повод съвместните маршрути се провеждат с Гърция, Румъния и Турция.

Заместник-министърът на туризма направи уточнение, че преговорите в тази посока ще се реализират и на предстояща конференция от международен характер в София на 15 и 16 ноември.

Любен Кънчев поясни, че до края на месец август броят на туристите у нас е нараснал със 7,2%. Той допълни още, че печалбата в тази област е достигнала стойността от близо 3 млрд. лева. Това е с около 4,5 на сто повече, съпоставяйки го със същия интервал от време за изминалата година.

Още по темата прочетете в Investor.bg.