Иронии на съдбата с Тръмп

Бойчо Попов, главен редактор в Investor.bg, В развитие, 11.06.2018

13:07 | 11 юни 2018
Бойчо Попов, главен редактор Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Бойчо Попов, главен редактор Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria


Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун са на политически организиран тур в Сингапур - преди официално да се срещнат там в рамките на своята Среща на върха. Американецът трябва да защити най-сетне прозвището си на „топ преговарящ“. А диктаторът от Пхенян следва препоръките на комунистическите си приятели от Китай. По ирония на съдбата срещата се провежда точно в Сингапур – център и символ на онова, което Тръмп толкова енергично отхвърля - глобализацията. Това каза в седмичния си коментар Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров. 

Главният редактор коментира още, че може би е по-лесно да се пише в Twitter, отколкото да се мисли. "За кого си мислите след това изречение? Може би за един магнат от Ню Йорк, който изпълнява ролята на американски президент от вече 17 месеца? За онзи Доналд Тръмп, който именно чрез Twitter оттегли подписа си от заключителната декларация на Г-7 заради гнева си към канадския премиер Джъстин Трюдо? Или за онзи Тръмп, който публично изказва  радостта си от новите данни за пазара на труда, които към дадения момент все още са строго секретни?". 

Още една ирония на съдбата - именно с Канада и Мексико, в момента разглеждани от Белия дом както едва ли не смъртни врагове,  САЩ кандидатстват за съвместно домакинство на Световното първенство по футбол през 2026 г. В сряда по време на конгреса на ФИФА ще се стигне до решаващия вот срещу кандидатурата на Мароко. Сигурно е, че през 2026 г. на Мондиала ще играят 48 отбора - в Катар през 2022 г. и след броени дни в Русия ще има "само" 32 отбора.

Целия коментар вижте във видео материала.